Bourdais příští rok v F1 nebude

Francie asi nebude mít poprvé po třech desetiletích svého zástupce v královně motoristického sportu.

Letos ještě závodil za japonskou Toyotu Francouz Olivier Panis, ale ten už bude příští rok pouze testovat. Naděje si dělal Sebastien Bourdais, Williams o něj však zájem nejeví.

Bourdais vyhrál titul mistra světa F3000 a letos se stal šampionem americké série ChampCar, podobně jako před ním Juan Pablo Montoya. Úspěšného Kolumbijce se mu asi následovat nepodaří.

"Opravdu jsem Williamse kontaktoval, ale marně," hovoří zklamaně Sebastian Bourdais. "Pouze jsem se dozvěděl, že titul šampiona ChampCar už nemá takovou váhu jako dříve. Jsem naprosto frustrován! V F1 se tuto zimu asi neobjevím. David Sears (manažer Sebastiena Bourdaise - pozn. autora) se snažil oslovovat týmy, ale nedařilo se mu. Ne všude jej brali vážně."

Navzdory zklamání Sebastien věří, že je lepší, než řada současných jezdců ve startovním poli F1 a doufá, že časem příležitost dostane.

"Nestěžuji si. Myslím, že řada jezdců F1 není ani tak šťastných, jako já, když jsou hluboko v poli. Tady v USA si mohu užívat úcty i peněz, je to velký stát se skvělými lidmi. Z řízení auta mám radost a mohu tady za oceánem trávit život tak, jak chci já."

Foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy