Raikkonena vývoj letošní sezóny nepřekvapil

Räikkönen, Kimi | foto: Michelin / DPPI

West McLaren Mercedes skončil přes velká očekávání až pátý za Ferrari, BAR, Renaultem a Williamsem.

Mladý finský pilot Kimi Raikkonen, loňský vicemistr světa se ztrátou pouhých dvou bodů na prvního Michaela Schumachera, vybojoval letos pouze jediné vítězství. V průběhu roku odváděl vynikající výkony, ale technika více neumožnila.

"Nebyla to dobrá sezóna," hovoří Kimi Raikkonen pro Motorsport Aktuell. "Očekávali jsme více než jediné vítězství. A když se to tak vezme, tak nakonec můžeme být rádi, že jsme aspoň jednou vyhráli."

Vítězným závodem byla Velká cena Belgie, kde Kimi předvedl fantastickou jízdu za proměnlivých podmínek a z daných okolností vytěžil maximum i přes komplikace, které jej několikrát připravily o náskok.

"V předsezónních testech jsme měli problémy s motorem a auto se neřídilo dobře. Po jednom či dvou závodech už je jasné, jestli vás čeká dobrá nebo špatná sezóna," dodává Raikkonen. "Problém byl v zadní části auta. Neměli jsme vzadu dostatečný grip a s tím nemáte šanci na útok."

"Ale aspoň jsme nalezli příčiny problémů a učinili kroky správným směrem. Nemyslím si proto, že by to byl zbytečný rok."

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy