Nové Ferrari bude ještě lepší

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Hlavní konstruktér italské stáje slibuje další úspěchy týmu, radost fanouškům a zklamání rivalům.

FIA opět upravuje pravidla s cílem snížit rychlost monopostů s zvýšit bezpečnost na závodech Formule 1. Hlavní konstruktér Ferrari Rory Byrne odhaduje, že vozy tentokrát opravdu zpomalí. Ferrari však podle něj bude stále vítězit.

"Myslím, že příští rok bude auto v mnoha ohledech jiné," řekl Rory Byrne. "Je příliš brzy na jakékoliv odhady, ale jsem si jist, že uděláme další velký skok kupředu. Naše auto bude ještě lepší, než to letošní. Pokud jde o samotnou rychlost, tak asi ne, to není vzhledem k novým pravidlům možné. Ale po technické stránce bude mnohem vyspělejší."

V posledních letech většinou Ferrari vsadilo na jistotu a do úvodních závodů nasadilo modifikovaný starý vůz, zatímco ještě dokončovalo odladění nového modelu, výjimkou byla pouze letošní sezóna. Příští rok opět diváci v Melbourne Ferrari F2004 nespatří.

"To proto, že pravidla se tentokrát změnila zásadním způsobem a hodně pozdě. Nemáme dostatek času na dokončení příprav. Musíme optimalizovat hodně věcí. Začneme proto s hybridním vozem. Později nasadíme nový vůz, ale protože motor musí vydržet po dva závodní víkendy, nedostaneme se k jeho zodpovědnému použití dříve než při čtvrtém závodě."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy