Patrik Semlbauer bude testovat F1

Bruni, Gianmaria | foto: Minardi F1 Team

Zatím se do Formule 1 dostali dva Češi - Tomáš Enge a Jarek Janiš. První z nich se dokonce postavil na start tří závodů.

Patrik Semlbauer, který v současnosti jezdí závody do vrchu, bude 24.-26. listopadu letošního roku testovat monopost stáje Minardi v italském Misanu. Už příští týden si zde vyzkouší F3000 týmu Coloni.

Jak pro ČTK potvrdil Michal Heinfarth, Patrikův osobní manažer, test F3000 je naplánován pouze proto, aby se pilot mohl naučit trať.

Semlbauer zajel na několika evropských závodech traťové rekordy a totéž dokázal i s okruhovým vozem před čtrnácti dny na Hungaroringu při své první jízdě. Zaujal tak několik předních manažerů včetně Thomase Franka, který už pomohl do F1 maďarskému pilotovi Zsoltu Baumgartnerovi.

Za třídenní testování si podle ČTK Minardi vezme řádově několik stovek tisíc dolarů. "Zatím nevíme přesně, ale vyžádali si jej sami," uvedl Heinfarth.

Podle oficiálního vyjádření jedná Patrik Semlbauer zastupovaný Thomasem Frankem s týmy Jordan a Jaguar. Současně s naším závodníkem bude v Misanu pro Minardi testovat ještě Rakušan Patrick Friesacher.

Foto: Minardi F1

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy