Nový adept na místo u Williamsu - Bourdais

Gené, Marc | foto: BMW Motorsport

Mark Webber stále nezná svého týmového kolegu na příští rok. Williams prohlásil, že druhého pilota neurčí dříve než v prosinci a má z čeho vybírat.

O místo mají zájem David Coulthard, který odchází od McLarenu, Antonio Pizzonia, současný testman Williamsu a Nick Heidfeld, pilot Jordan Grand Prix. Nově projevil zájem i čerstvý šampion americké série ChampCar Sebastien Bourdais.

Bourdais si titul zajistil minulý víkend v Mexiku a v závodě ukázal, že je opravdovým závodníkem: "Vím, jak je těžké dostat se do F1. Volných je jen několik míst a ta jsou velmi drahá. Chtěl bych se zeptat Franka Williamse, jestli viděl můj poslední závod, protože to je dobrá ukázka toho, co umím. Vím, že Williams má dlouhý seznam kandidátů na jejich druhé místo, ale vzpomínám si, že dal příležitost už několika pilotům ChampCar."

Williams vzal do svého týmu v roce 1996 Jacquese Villeneuva, tehdejšího šampiona ChampCar. Ten okamžitě bojoval o titul mistra světa a o rok později uspěl. Mnohem méně šťastnou volbou byl Alex Zanardi, navrátivší se do F1 ze zámoří. Naopak Juan Pablo Montoya se stáji Williams opět vyplatil a dnes je jedním z nejrychlejších pilotů F1.

Sebastien Bourdais není pro F1 žádným nováčkem. V minulosti už testoval pro Arrows a Renault. Bohužel pro něj přišel o místo třetího pilota Renaultu, které získal jeho krajan Franck Montagny.

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy