Cooper podpoří nový seriál A1GP

Lola Zytek A1GP | foto: A1GP.COM

Společnost Rubber Company a pneumatikáři Cooper potvrdili, že spojili své síly a stanou se oficiálními dodavateli pneumatik pro nový seriál A1 GRAND PRIX.

Nová třída, kterou vzala pod svá křídla FIA, odstartuje v září příštího roku. Tříletá smlouva stanovuje Cooper Tyre vývoj a výrobu pneumatik typu „slicky“ a mokrých pneumatik.

“A1 GRAND PRIX je novinkou, globální sérií a Cooper Tyre je zajímavou, rostoucí globální značkou,“ dodal prezident a výkonný šéf Thomas A. Dattilo. “Je to velmi dobré pro značku Cooper, protože bude podporována Avonem, jenž je dlouholetý zkušený výrobce pro evropský motorsport. Jsme nadšení, že můžeme být součástí nové série a hned od začátku.“

Cooper Tyre bude dodávat ve spolupráci s Avon Tyres Racing nové pneumatiky pro všechny týmy, které se zúčastní nového šampionátu. Všichni jezdci pojedou na pneumatikách Cooper-A1 Grand Prix.

Zakladatel nového seiálu Sheikh Maktoum Hasher Al Maktoum viděl již nové pneumatiky při testech, které proběhly v Anglii a ve Španělsku.
“Byl jsem ohromený výkonem a duchapřítomností týmu Cooper-Avon. Nové pneumatiky nám dávají vše pro to, abychom stihli nový šampionát včas. Jsou spolehlivé a pracují stabilně ve všech podmínkách. Zpětná vazba od našeho testovacího jezdce Ralpha Firmana byla celkově pozitivní. Vybrali jsme si perfektního partnera.“

Nový seriál začne netradičně, tedy na konci světové motoristické sezony. Díky tomu se šampionát pojede v zemích, kde i v zimě panuje teplé počasí. Jsou to následující země: Dubai, Čína, Japonsko, Austrálie, Malajsie, Jižní Afrika a Bahrajn. Dva ze závodů by se mohly jet v USA a jeden v Evropě.

Foto: A1GP.COM

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy