Repsol BAR Honda?

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Server grandprix.com přinesl informaci o nabídce stáje BAR španělské petrolejářské společnosti na post generálního sponzora.

Zpráva má dost pravděpodobný základ, neboť se zákazem tabákové reklamy lze očekávat, že současný vlastník týmu British American Tobacco nebude mít zájem držet tým a prodá ho Hondě.

Ta sice zprvu odmítala vést vlastní stáj, ale s úspěchy týmu se její stanovisko mění. Navíc by měla větší slovo v rozhodováních a lépe by mohla chránit své investice nejen v týmu, ale i v rámci celé Formule 1.

Podmínkou spolupráce by však byl s největší pravděpodobností španělský pilot. Repsol vždy podporoval španělské závodníky, ať už to byl de la Rosa v F1 nebo Sainz v rallye a nebo Criville v světovém šampionátu motocyklů. Fernando Alonso by byl vhodnou volbou, ale Renault se ho nebude chtít vzdát bez boje.

A proč právě Repsol? Repsol Honda team je známá stáj, která získala výsadní postavení v motocyklovém světě především ve spojitosti se jménem Australana Doohana. A proč by nemohla úspěšná spolupráce pokračovat i ve Formuli 1?


Foto: BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy