Bernie Ecclestone vytváří umělý přetlak

Ecclestone - Tomita | foto: Panasonic Toyota Racing

GP Mexika se vrací do startovní listiny již v roce 2006.

„7. října jsme uzavřeli naše jednání a Grand Prix Mexika v Cancunu se pojede v letech 2006 - 20010,“ oznámil vedoucí skupiny investorů, kteří stojí za stavbou nového závodního areálu na východním pobřeží Mexika Luis Silveira. „Pravděpodobné datum pořádání je v říjnu.“

Spolupracovník Bernieho Ecclestonea Pasquale Lattuanedu však pro AFP řekl, že nedřívější datum konání GP Mexika odhaduje až na rok 2007.

Nový okruh má projekčně zpracovat známý odborník na tyto stavby, Němec Hermann Tilke, který navrhl také okruhy v Malajsii, Bahrajnu i Číně a novou úpravu Hockenheimringu. Okruh by měl mít charakteristický tvar písmene M. Náklady na stavbu pokryje skupina investorů, přičemž 380 hektarů půdy daly k dispozici tamní úřady.

FOM se nechává unášet na vlnách velkého zájmu o pořádání závodů Grand Prix. Formule 1 se skutečně globalizuje a Mistrovství světa dostojí svému označení v plném slova smyslu.

Říká se, že největší úspěchy a nejlepší práce je dosažena pod tlakem. Podpisem s dalšími a dalšími pořadateli vystavuje "císař F1" Ecclestone stávající okruhy a pořadatele stále většímu tlaku a novým a novým investicím.


Foto: Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy