Rubinho má jasný cíl - domácí vítezství

Barrichello, Rubens | foto: Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari si připisuje letos již 12. pole-position, celkově 178., Rubens Barrichello 13.

Největší problém nastal v posledním tréninku před kvalifikací, když Michael Schumacher havaroval a zničil vůz. Protože musel použít náhradní, se kterým také nastoupí do závodu, byl penalizován a místo z 8. bude startovat až z 18. místa na roštu.

Rubens Barrichello (1.): "Je tu nádherná atmosféra. Žil jsem tu dvacet let a když jsem teď přišel na okruh, cítil jsem se stejně jako když jsem tu jezdil motokáry. Zkusil jsem jet jak jsem nejlépe uměl a když jsem zjistil, že to stačí na pole-position, nemohl jsem ani hýbat nohama. Byl to velký tlak. Myslím, že by mne dav zahnal do garáže, kdybych udělal chybu. Ale jejich reakce byla fantastická. Budu startovat ze stejného místa jako loni, mám velmi dobré auto a cítím se skvěle. Tlak už ze mne spadl. Večer půjdu domů a budu si hrát se synkem a spát ve vlastní posteli. Bude to normální den."

Michael Schumacher (8.): "Ferrari sem přijelo vyhrát, jako vždy. Rubens odvedl perfektní práci a zajel dokonalé kolo. Má vše k tomu, aby vyhrál. Já jsem ráno boural, protože auto bylo najednou trochu přetáčivé a nezvládl jsem je. Zavinily to hrby na trati, ale ty jsou tam celý víkend, takže mě to neomlouvá. Mým kvalifikačním časem jsem zklamaný, byl docela špatný. I když budu startovat tak vzadu, pokusím se zajet co nejlepší závod."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy