Monty se loučí s Williamsem

Montoya, Juan Pablo | foto: BMW Motorsport

První Kolumbijec ve Formuli 1 má za sebou téměř celou sezónu a za týden se rozloučí s týmem, který jej v královny motorsportu přivedl.

A byl to právě Interlagos, kde Juan Pablo Montoya ve své premiérové sezóně poprvé ukázal svoji přesnost řízení vozu a jedinečnou schopnost odhadovat vzálenost a rychlost, když zcela nečekaně a úspěšně zaútočil na vedoucího Michaela Schumachera. Jeho suverénní jízdu za prvním vítězstvím zastavil až Jos Verstappen, který Montoyův Williams doslova přejel.

Montoya přišel do F1 s týmem Franka Williamse, kde mu místo uvolnil nováček Jenson Button. Ten se teď zřejmě k Williamsu vrátí. Jisté je, že za týden Monty sundá modrobílý overal a zimní testy již zahájí v barvách stříbrných šípů.

"Byla to velmi únavná sezóna, ale stejně se nechce věřit, že příští závod je už poslední," hovoří Monty, pro kterého je Brazílie skoro domácím závodem. "Není obvyklé končit v Brazílii, ale vyhovuje mi to, protože je to blízko mému domovu. Uvidím tam příbuzné a přátele. Odletím do Brazílie o pár dní dříve, protože se mám zúčastnit několika akcí se sponzory v Riu. Závod v Japonsku byl dobrý a ujistil nás, že naše auto je konkurenceschopné. Našim cílem bude zisk bodů a udržení pořadí před McLarenem."

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy