Trulli pilotem Toyoty, již oficiálně

Trulli, Jarno | foto: Jarno Trulli

Přes spekulace o tom, že se se zveřejněním jen čeká, smlouva byla dokončena a potvrzena teprve včera.

Jarno Trulli bude závodním pilotem po boku Ralfa Schumachera. Jako testovací a náhradní jezdci budou působit Olivier Panis a Ricardo Zonta. Ryan Briscoe bude pracovat pro Toyotu jen v případě potřeby. Trulli by měl již dnes usednout do závodního monopostu TF104B v britském Silverstone.

„Není žádným tajemstvím, že jsme jednali s Jarnem Trullim již delší dobu o možnosti přestupu k Toyotě, ale v rozporu s nedávnými informacemi jsme dokončili detaily smlouvy až tento týden,“ prozradil šéf týmu Tsutomu Tomita.

„Jarno ukázal svoji vyzrálost a všeobecný talent v letošní sezoně jak v závodech, tak kvalifikacích a věříme, že bude tím správným týmovým kolegou Ralfa Schumachera.“ Tomita poznamenal, že oba jezdci budou mít v týmu stejné postavení a v této věci nejsou ze strany Toyoty žádné příkazy.

„Těšíme se na další spolupráci s Ricardem jako naším pátečním jezdcem pro volné tréninky. Spolu s Olivierem předvedl odevzdanost a motivaci v naší věci a věřím, že sehrají významnou úlohu v testech a vývoji,“ doplnil Tomita informace o dvou testovacích pilotech týmu.

„S Ralfem, Jarnem, Olivierem a Ricardem bude mít Toyota Racing jednu z nejsilnějších jezdeckých sestav ve Formuli 1 v příštím roce.“


Foto: Jarno Trulli

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy