Francie po 38 letech bez zastoupení!

GP Bahrajnu (Sakhir) | foto: Scuderia Ferrari

Ve Francii se objevila úzkost. Poprvé od roku 1966 bude ve startovním poli chybět její zástupce.

Přitom v ranném období Formule 1 bylo na startovních listinách až deset Francouzů. Postupně se čísla snižovala s tím, jak se snižovala podpora francouzské motoristické mládeže. Renault F1 Team je francouzský prakticky jen příslušností k Renaultu. Sídlo je ve Velké Británii a pouze motory se staví ve Francii.

Franck Montagny působí u stáje Renault coby testovací pilot, ale podpisem týmu s Fisichellou není možno počítat s tím, že by za Renault příští rok Montagny startoval jako závodní jezdec.

Do Formule 1 má z Ameriky podle posledních zpráv zamířit další Francouz. Sebastien Bourdais by mohl být testovacím a třetím pilotem týmu Jaguar.

FFSA, francouzská národní federace automobilového sportu, pomáhala Bourdaisovi v roce 2002, kdy zvítězil v mezinárodní FIA F3000. Včera oznámila zvýšení pozornosti na podporu mladých talentů s jasným cílem - Formule 1.

„Naše úsilí přineslo první ovoce v rallye a přestože je to ve Formuli 1 komplikovanější kvůli vyšším finančním nákladům, FFSA udělá vše co bude v jejich silách, abychom dosáhli úspěchu v obou disciplínách,“ řekl při této příležitosti prezident FFSA Jacques Regis.


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy