Jaguar se chce v Monze udržet před Toyotou

Klien, Christian | foto: Jaguar Racing

Toyota je tradičním soupeřem Jaguaru, ale od svého vzniku nikdy neskončila před ním. Letos je souboj velmi vyrovnaný.

Tým vlastněný Fordem byl velmi spokojen s pneumatikami během třídenního testování v Monze, kde se o víkendu koná Velká cena Itálie.

Z minulého závodu v Belgii si Christian Klien přivezl první tři body v F1 a Jaguar se tím v průběžném pořadí letos poprvé posunul před konkurenční Toyotu na sedmé místo. Mark Webber měl, když se v prvním kole připletl do hromadné kolize.

Mark Webber: "Poslední evropské závody jsou jedny z nejlepších v kalendáři. Monza je skvělá trať pro jezdce i týmy. Musíte vyjíždět ze zatáček opravdu rychle, abyste měli dostatečnou rychlost. Je to trochu náročný závod pro auta, takže je důležitá pečlivá příprava. Po třídenních testech nepochybuji o tom, že budeme rychlí."

Christian Klien: "Během testů jsme pracovali na výběru směsi a základního nastavení pro závod. Podmínky se tu rychle mění, takže je dobré mít nasbíráno co nejvíce dat z testů. Na tento víkend se obzvláště těším, mám rád Itálii, atmosféra je tu vždy vynikající. Tým odvedl v přípravě dobrou práci a budeme spokojeni, když se nám znovu podaří bodovat."

Foto: Jaguar Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy