Davidson využívá prvního tréniku

Davidson, Anthony | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Anthony Davidson, testman stáje Lucky Strike BAR Honda využil prvního tréninku k zajetí nejrychlejšího času z počtu 25 jezdců.

Chladné povětrnostní podmínky doprovázely úvodní trénink na znovu obnovenou Grand Prix Belgie, jenž se opět jede na krásném přírodním okruhu ve Spa-Francorchamps. Před prvním tréninkem byl hlášen i déšť, ten se ale do Ardenského podhůří nedostavil.

Mladý Brit zajel svůj čas o tři desetiny rychleji, než Němec Michael Schumacher s vozem nového mistra Poháru konstruktérů, stáje Scudéria Ferrari. Třetí skončil o pět desetin za vítězem Rubens Barrichello s druhým vozem Ferrari a čtvrtý testovací jezdec Jaguaru Bjorn Wirdheim.

Kimi Raikkonen zajel pátý čas pro McLaren a Fernando Alonso s vozem Renault zaznamenal celkově šestý čas. Oba jezdci Jaguaru se vlezli do top 8 v pořadí Webber sedmý a Klien osmý. Antonio Pizzonia, jenž ještě zastoupí rehabilitujícího Ralfa Schumachera skončil devátý a Juan Pablo Montoya až dvanáctý.

Button se umístil na jedenácté pozici a Sato, jenž věří v prodloužení smlouvy se stájí Lucky Strike BAR Honda až na třinácté pozici. Jezdec Jordanu Giorgio Pantano se dnes dopoledně moc nesvezl, protože pro poruchu motoru (kouř z motoru) dlouho nejezdil.

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy