McLaren učinil dobrý vstup do VC Maďarska

Räikkönen, Kimi | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Kimi Raikkonen dnes zajel nejrychlejší kolo tréninku, když za sebou nechal týmového kolegu Coultharda o 0,3s.

Až za Raikkonenem se umístili i Michael Schumacher na Ferrari, který zajel nejrychlejší čas v první tréninku, a Juan Pablo Montoya na Williamsu. Čtvrté místo Davida Coultharda potvrzuje dobrou kondici stříbrných šípů z Wokingu.

McLaren, stejně jako všechny ostatní stáje, se musel vyrovnávat s tradičně velmi zaprášeným povrchem Hungaroringu a vybíral směs pro pneumatiky na závod.

Kimi Raikkonen: "Dobrvý vstup do víkendu. Udělali jsme bez problémů všchno co jsme chtěli. Jako vždy máme hodně práce s porovnáváním různých pneumatik, ale věřím, že máme dobrý obrázek o tom, jak bude která směs fungovat. Auto se řídilo dobře a ještě se zlepšovalo. Ale je ještě brzy a musíme čekat, co se bude dít zítra. Každopádně je v pátek lepší být první než desátý."

David Coulthard: "Povzbudivý start, ale samozřejmě musíme čekat, jak se bude vyvíjet víkend. Myslím, že máme velkou šanci nastavit správně vůz. Minulost nám ukázala, že se tady dá jen velice těžko předjíždět, takže bude důležitá co nejlepší startovní pozice. Myslím, že jdeme správným směrem."

Ron Dennis, šéf McLarenu: "Hungaroring nehostí mnoho motoristických událostí, takže tu časy vždy rychle klesají s tím jak se čistí zaprášená trať. To komplikuje výběr pneumatik inženýrům i jezdcům. Ale zatím jsme spokojeni a pneumatiky už jsme vybrali, takže teď se zaměříme na optimalizaci nastavení našich vozů."

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy