Sledovanost Formule 1 roste

GP Bahrajnu (Sakhir) | foto: Scuderia Ferrari

Společnost Sports Marketing Surveys zveřejnila pozitivní výsledky mezinárodního výzkumu sledovanosti sportovních přenosů.

Formule 1 je za polovinou letošní sezóny a poslední zprávy ukazují, že navzdory dominanci Michaela Schumachera a Ferrari je sledovanost vyšší než loni - přestože loňská sezóna byla považována za jednu z nejnapínavějších v historii.

Výrazný nárůst sledovanosti zaznamenali Španělsko, Itálie a Japonsko, což potvrzuje nepostradatelnost národních hrdinů pro tento sport. Španělské publikum je za poslední rok dokonce tím, u kterého zájem o F1 nejvíce vzrostl.

Narůstající zájem o tento sport znamená velkou šanci týmů na zisk důležitých sponzorů, ať už nových nebo těch, kteří F1 pro malý zájem opustili.

Podle průzkumu mají největší vliv na rostoucí popularitu stále častější používání kamer na monopostech, rozhovory s jezdci, doprovodné televizní pořady. Samozřejmě také častější souboje na trati, nejen o vítězství.

"Formule 1 je stále jedním z nejsledovanějších sportů na světě, přináší pravidelně velký zájem publika i výborných sponzorů," hovoří Nigel Geach, ředitel společnosti Sports Marketing Surveys.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy