Button vysvětluje své rozhodnutí

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Britský pilot odmítá, že by svým odchodem k Williamsu zradil tým BAR Honda.

Čtyřiadvacetiletý Jenson Button popřel, že by chtěl k Williamsu odejít kvůli penězům. Jediným důvodem má být větší šance na zisk titulu mistra světa.

"Nemusíte se stát šampionem tou nejjednodušší a nejpohodlnější cestou. Někdy musíte učinit chladnokrevné rozhodnutí. Tým, se kterým budu mít příští rok největší šanci na zisk titulu, je Williams," vysvětluje Jenson Button.

"Už jsem u Williamsu byl a viděl jsem jejich zdroje, jsou výjimeční. Do auta na příští rok vkládají obrovské úsilí a je to vidět. Je to příliš velká šance na to, abych se jí zřekl."

"Mohl bych zůstat u BAR a byl bych šťastný, ale musím si klást jednu otázku - chci vyhrát mistrovství světa? Odpověď zní "ano", bylo tomu tak už od chvíle, kdy jsem vstoupil do F1. Myslím, že s Williamsem toho mohu dosáhnout."

"Vím, že ti lidé u BAR to mohou cítit jako kruté rozhodnutí, ale já jsem dodržel naši smlouvu, zažil skvělé chvilky a nyní vím, že musím udělat to, co pro mě bude nejlepší."

"Nezradil jsem tým, ale vím, že nebude snadné být v garáži BAR v Maďarsku. Doufám, že to všichni časem pochopí."

Šéf BAR David Richards však jakoukoliv možnost Jensona pro odchod z týmu kategoricky zamítl a několikrát potvrdil, že pokud se Buttonův management rozhodne smlouvu rozvázat, bude se BAR hájit právní cestou.

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy