Schumi se raduje z vyrovnání rekordu

Schumacher M. - Badoer | foto: Scuderia Ferrari

Již téměř jistý vítěz letošního mistrovství světa F1 vyrovnal šest závodů před koncem sezóny vlastní rekord v počtu vítězství za sezónu.

Na to, aby jedenáctkrát zvítězil, potřeboval Michael Schumacher pouhých dvanáct závodů. To je bilance, která nemá v historii obdoby a šampion z Německa se právem raduje:

"Jsem prostě extrémně šťastný. Nejsou slova, kterými by bylo možné popsat mé pocity. Dosáhnout toho právě tady doma, kde se mi roky nedařilo, je neuvěřitelné."

Pro Michaela Schumachera to bylo už 81. vítězství v kariéře, což je také jednoznačný rekord (druhý je Alain Prost s 51 vítězstvími). Schumi však připustil, že měl štěstí na nehodu Kimiho Raikkonena, bez které by mladý Fin s velkou pravděpodobností přijel do cíle o několik vteřin dříve.

Štěstí měl tentokrát Schumi hned dvakrát - nebýt penalizace za páteční výměnu motoru, byl by zřejmě schopen vyhrát i Jenson Button s vozem BAR Honda. "Byl to docela těžký závod, Kimi od začátku hodně tlačil. Byl za mnou a byl rychlý, o tom není pochyb. Myslím, že bylo dobře vidět, jak se nám měnily pneumatiky od různých výrobců."

A zůstane Schumi neporažen až do konce sezóny? "Myslím, že je to nemožné," odpovídá šampion.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy