Představení nové Toyoty TF104B

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Všichni tři jezdci Toyoty najezdili mnoho kilometrů při testech od 13. do 16.7., kde zkoušeli nový vůz pro nadcházející GP.

V kokpitu se vystřídali všichni jezdci Toyoty. Testovací jezdec Ricardo Zonta najezdil během tří dnů v Jerezu téměř 350 kol.

„TF104B pojede poprvé při GP Německa příští víkend. Já ještě pracoval se starší TF104. Úterý byl dobrý den, dokončili jsme testy elektroniky jak bylo v plánu. Naše rychlost v každém kole přitom byla konzistentní. Je skvělé mít testy jako tento, protože jsme se nemuseli zabývat problémy s autem. Do Hockenheimu hledíme optimisticky, věříme v dobrý výsledek“, dodal Zonta.

Olivier Panis jezdil v nové TF104B na trati osamocen a nemohl kvůli problémům ocenit pokrok ve vývoji vozu. Podařilo se mu dokončit 81 kol s nejlepším časem 1:18,678s.

„V Jerezu jsem byl jen ve čtvrtek. Máme jen aerodynamický balíček připravený pro Hockenheim, takže zatím nemůžeme dělat žádné předpovědi. Měl jsem těžký den, postihl mě problém s převodovkou a elektronikou“, uvedl Panis.

Týmový kolega Cristiano Da Matta se také svezl s novým vozem. Bez větších problémů najezdil s vozem 106 kol a jeho nejlepší čas má hodnotu 1:19,218s.

„Tyto testy nám dali první možnost vyzkoušet nové šasi. Do vozu vkládáme velké naděje. Máme nový aerodynamický balíček, ale odzkoušíme ho až na Hockenheimu. Měl jsem v obou dnech menší problémy s elektronikou. Každý den jsem najel asi 60 kol, ale i tak to není dost na získání dostatečného počtu dat. Poslední den jsme se zaměřili hlavně na software, brzdy a motor.“


Foto: Panasonic Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy