Anglie: Stříbrný návrat McLarenu!

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Kimi Raikkonen potvrdil výkony z volných tréninků a jediným jeho přemožitelem byl opět bezchybný Schumacher.

Startovní rošt byl tentokrát výrazně ovlivněn penalizacemi za výměnu motorů. Kromě Alonsa jí byli postiženi ještě Fisichella a oba jezdci Minardi Bruni a Baumgartner. Panis startoval z konce roštu pro nechtěné zablokování Massy při Brazilcově letmém kole.

Start proběhl bez problémů a Kimi Raikkonen, jenž vyhrál kvalifikaci, nasadil hned od prvních metrů ďábelské tempo, když získal na druhého Barrichella po prvním kole náskok 3,5 vteřiny. Button v prvních zatáčkách okruhu v Silverstone útočil na rychlejší Ferrari, ale nakonec zůstal na třetím místě v sevření obou Ferrari.

Safety car po nehodě Jarna Trulliho výsledek závodu jistě ovlivnil. Pro někoho v dobrém a pro jiné ve špatném směru, ale takové jsou dnešní závody Formule 1. Strategie tak i dnes hrála prim a vytěžit z ní maximum dokázali mistrně opět u Ferrari. Raikkonen týmového kolegu jednoznačně zastínil a prozatímní návrat stáje na výsluní je spojeno jen s jeho jménem. Button odvedl opět svoji klasiku a po bezchybném výkonu získal maximum. Bohužel ho na postu nejlepšího ze zbytku vystřídal Kimi. Marc Gene dnes opět na Montoyu nestačil a pokud se nepletu, je o jeho budoucnosti, lépe řečeno nebudoucnosti při závodech Grand Prix, rozhodnuto. Stejně tak se jeví i Klien, přestože závod výjimečně alespoň dokončil. Mark Webber ale získal další cenný bod…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy