Montezemolo hledá nového Bernieho

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo hovořil o svých plánech ve Formuli 1 v interwiev pro noviny The Sunday Times. Montezemolo slovně zaútočil na Ecclestoneho a nařkl ho, že je chamtivý.

“Bernie udělal pro transformaci Formule 1 obrovský kus práce, ale to co činí v současnosti ho úplně staví do jiného světla a to je největší chyba“.

Montezemolo byl citovaný novinami: “Chtěl pro sebe příliš mnoho, když působil jako manažer, dostával víc peněz než týmy, ale nyní nemůže chtít, aby automobiloví výrobci byli bankami Formule 1“.

“Bez nás, bude po roce 2008 vlastníkem ničeho“, dodal.

Montezemolo vede společnost GPWC (Grand Prix World Championship), kde jsou zúčastněni Ferrari (FIAT), BMW, Daimler Chrysler (Mercedes-Benz), Renault, a Ford, která se snaží změnit rozdělení peněz z komerčních práv v F1.

“Jsme připraveni na nové mistrovství bez přehnaných podmínek a bez Bernieho“. ”To není vydírání, to je naše právo na odtržení“.

Společnost GPWC jmenuje Goldmana Sachra, který bude pracovat s Bernie Ecclestonem a bankami, kteří vlastní 75 % komerčních práv. Sachs věří, že najdou společnou řeč.

Také se objevila zpráva, že společnost GPWC v Londýně začne hledat „nového Bernieho“, který bude vést management této společnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy