Stoddart: Zsolte, jsi na bodech!

Baumgartner, Zsolt | foto: Minardi F1 Team

To byla první slova šéfa stáje Minardi ke svému pilotovi v okamžiku potíží Fisichelly.

Kdo by tipoval jezdce Minardi v cíli GP USA na bodované pozici. Musím si přiznat, že sám jsem v pátek předpokládal, že se změna nepříliš vydařených vystoupení na této dráze od týmu Minardi očekávat nedá. Chyba lávky, nikdy neříkejte nikdy.

Zsolt Baumgartner totiž získal pro tým z Faenzy letošní první bod, který má pro ekonomickými problémy sužovaný tým cenu zlata.

Maďar po vystoupení z vozu zářil. „Je to jako zázrak,“ byla jeho první slova. Navíc se jedná o první mistrovský bod, který kdy získal jezdec s maďarskou státní příslušností.

V samém závěru závodu jel Zsolt na devátém místě se třemi koly ztráty. Poslední bodovaná příčka patřila v tu chvíli Fisichellovi se Sauberem.

V okamžiku, kdy Ital dramaticky zpomalil a roloval směrem k boxům, zavládlo u Minardi tíživé očekávání. Po chvíli volal majitel týmu Paul Stoddart radiem do přilby jezdci fantastickou zprávu.

Po předloňském úspěchu Webbera při GP Austrálie přidal na konto stáje Baumgartner další bod a v cíli vypukla v garážích týmu nebývalá oslava.


Foto: Minardi F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy