Webber opět na startu v top 10

Jaguar | foto: Jaguar Racing

Sucho a horko, to byly podmínky, za kterých oba jezdci Jaguaru absolvovali druhou kvalifikaci na nedělní Grand Prix USA v Indianapolis Motor Speedway.

Jak Mark, tak Christian zajeli čistá kola v obou kvalifikacích a zajistili si Mark 10. pozici a Christian 13. pozici na startu. Přesto, že Mark v raním tréninku měl nehodu, když roztočil svůj Jaguar Cosworth a zničil předek vozu, tým hodnotí zatím závodní víkend pozitivně. Nyní se tým soustředí na strategii, kterou využije v samotném závodě aby inkasoval opět nějaké body.

Mark Webber (10. pozice - 1:11.286)

„Můj první ranní trénink byl velmi produktivní a auto se chovalo dobře. Druhý trénink byl horší, pozdě jsem brzdil do zatáčky č. 6 a skončil jsem v kačírku. Poškození nebylo velké, přesto mechanici museli pracovat na opravě vozu pro odpolední kvalifikace. V dnešní (sobotní) 1. kvalifikaci jsem byl jistý, že auto je dobře nastavené a vyvážené. Jsem skutečně spokojený s mým kvalifikačním časem. Cítil jsem se na trati dobře, auto jelo také skvěle. Na zdejším okruhu se musí jezdec hlídat v agresivitě, jakmile to přežene, více ztratí než získá. Také stoupala teplota tratě, což nepomohlo moc ovladatelnosti auta. Stabilita je dobrá především na dlouhých úsecích, prostě, těším se na závod. Věřím, že máme dobrou strategii a budeme bojovat o další body."

Christian Klien (13. pozice - 1:12.170)

„Užil jsem si pořádně ranní tréninky, auto se mi stále zlepšovalo. V kvalifikaci jsem se cítil dobře a auto se chovalo stabilně a měl jsem dobré nastavení. První sektor mě povzbudil, čas zde odrážel výkon auta. Druhýá kvalifikace nedopadla tak dobře, jak první, ale nakonec jsem spokojen se 13. pozicí. Budu se snažit o dobrý start a využít naši strategii. Cítím, že máme šanci. Učiním co budu moct, abych bodoval a jsem opravdu nadšený z mé první zkušenosti zde v USA.“


Foto: Jaguar Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy