Briatore o Vettelovi a dalších: Mimo závodní dráhu je nikdo nepozná

Renault | foto: Renault Sport F1

Mají aktuální piloti Formule 1 imageový problém? Flavio Briatore je názoru, že Sebastiana Vettela a ostatní piloty by mimo závodní dráhu poznal jen málokdo.

Sebastian Vettel se nedávno dočkal kritiky od Bernieho Ecclestona, který prohlásil, že Němec toho pro Formuli 1 zase až tak moc nedělá a lidé ho na ulici takřka nepoznávají. Vettel by tak měl dle názoru 84 letého Bernieho dělat Formuli 1 větší reklamu.

S kritikou teď přišel také bývalý šéf závodního týmu Benetton anebo Renault, Flavio Briatore. Pro 'Bild am Sonntag' Ital řekl, že dle jeho názoru ve Formuli 1 chybí opravdové hvězdy. Vettela Briatore i přes jeho všechny úspěchy nevidí jako vývěsní štít F1. 

"Patří k pěti, šesti nejlepším jezdcům světa. Vypadá mile, ale ne pro show. Lewis [Hamilton] je momentálně společně s Fernandem Alonsem tím, kterého lidí poznávají na ulici bez závodních kombinéz. Možná ještě Jenson Button. To je pro Formuli 1 moc málo. A ano, ještě Nico Rosberg. Vypadá dobře, mluví pěti jazyky - ale jinak na ulici nikoho nepoznáte," říká Flavio Briatore.


Vettela by dle Briatoreho mimo dráhu poznal jen málokdo (foto: Scuderia Ferrari)

Tuto kritiku ale Briatore nechce v žádném případě směřovat vůči aktuálnímu týmu Vettela. "Přesto doufám, že Ferrari zase bude mistry světa. Ferrari je pepřem Formule 1. Momentálně je ale Mercedes Formulí 1, Ferrari Formulí 2 a tři čtyři týmy Formulí 3. Je to bohužel o motoru, který tvoří tuto nevyrovnanost." Briatore nevěří, že by Mercedes letos ještě mohl přijít o titul.

"Mám dojem, že stále mají něco v tašce, kdyby se ostatní přiblížili." Dle Itala teď Ferrari dosahuje lepších výsledků jen proto, "že se Williams a Red Bull letos tak silně propadly. V Monaku mělo Ferrari s Vettelem se sedmi desetinami přesně stejnou ztrátu jako vloni s Alonsem." O této úvaze Briatoreho jsme vás informovali zde

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy