Ricciardo: Force India a Lotus jsou na naší úrovni

Ricciardo, Daniel | foto: Red Bull Content Pool

Ricciardo hovořil o tom, jak se jim pro tento závod přiblížil Lotus a Force India, nebo o tom, že nehodlají dostat penalizaci za výměnu motoru.

"Je to těsné, Lotus a Force India jsou rychlostně vedle nás," řekl Ricciardo pro motorsport.com.

"Myslel jsem, že když se nám vše povede, tak že budeme vepředu, ale nejspíše to bude mnohem těsnější, než se pro víkend předpokládalo."

"Jasně, je to "cool" a zábava, když jste uprostřed bitvy. Je hezké, že teď když se mi povede kvalifikace, bude to znamenat o několik pozic lepší startovní místo a obdobné to bude v neděli."

Za relativní zrychlení Force Indie a Lotusu může hlavně charakteristika okruhu. Využívají motor od Mercedesu, jenž jim zajišťuje vyšší rychlost na rovinkách, což je pro Kanadu stěžejní. Pro další závody by se rozložení startovního pole mělo vrátit do původního stavu.

Dále ještě Australan vysvětlil, že jeho horší výsledky ve volných trénincích byly způsobeny nejen počasím, ale i jiným nastavením auta. Už odpoledne ale přešli na konvenční nastavení, které fungovalo, ale Ricciardo nemohl kvůli počasí najet dostatečné množství kol.


Ricciardo si během závodu užije hodně zábavy (foto: Red Bull Content Pool)

"Pokusíme se odjet i tento závod s naším čtvrtým motorem, v ideálním případě bychom ho chtěli nasadit i v Rakousku, ale ještě uvidíme," zakončil Ricciardo.

Takže bychom se neměli dočkat penalizací za výměnu motoru, pokud se ještě nějaký rychle neodporoučí, je ale větší možnost, že se motor porouchá v závodě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy