Sauber dostane vylepšený motor od Ferrari až v Belgii

Ericsson, Marcus | foto: Sauber Motorsport AG

Ferrari si pro Kanadu přichystalo novou pohonnou jednotku, odběratel Scuderie, Sauber, však novou jednotku ještě nedostane.

Italové utratili tři žetony, aby si pro okruh v Montrealu připravili novou pohonnou jednotku, která má být až o tři desetiny vteřiny na kolo rychlejší. Teď se ale objevila zpráva, že Sauber nedostane novou specifikaci a bude jezdit se starou.

"Ferrari má nové vylepšení na své pohonné jednotce," řekl v Montrealu Marcus Ericsson pro motorsport.com. "Ale my novou jedotku zde nedostaneme, snad ji budeme mít v Belgii, takže budeme i nadále jezdit se specifikací, kterou používáme celý rok."

Kde je tedy problém? To se zatím neví. Ferrari i Sauber použili stejný počet důležitých částí motoru, resp. interního spalovacího motoru, o který se jedná. Takže v tomto by problém být neměl.


Sauber po prázdninách nebude mít jen nový motor, ale i značně přepracovaný vůz
(foto: Sauber Motorsport AG)

Je možné, že Ferrari nemá dostatečnou výrobní kapacitu, ale další scénáře by byly jen spekulací. Každopádně to vypadá, že Sauber nasadí 4. a zároveň vylepšení pohonné jednotky právě v Belgii.

Manor nový motor nedostane, protože i když je zákazník Ferrari, používá ještě minuloroční specifikaci. Jezdí totiž s loňským monopostem Marussie, který není schopen spolupracovat s letošní pohonnou jednotkou. Nový vůz mají představit až po letní přestávce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy