Michelin se tendru FIA nezúčastní, o 13" pneumatiky nemá zájem

Pneumatika Michelin | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Michelin prohlásil, že se nezúčastní tendru FIA na dodavatele pneumatik pro F1, pokud se bude pokračovat s 13" pneumatikami.

Výkonný orgán F1, FIA, otevřel na konci minulého měsíce tendr, do kterého se mohou přihlašovat zájemci o post dodavatele pneumatik do F1 od sezony 2017. Společnosti účastnící se tendru by poté dodávaly pneumatiky pro sezonu 2017, 2018 a 2019.

Současný výrobce 'obutí', Pirelli, už potvrdil, že se do tendru přihlásil. Značky mají čas do 17. června, aby podaly svoji žádost. Zatímco Pirelli se nechalo slyšet, že pro jejich přihlášku není rozhodující velikost používaných pneumatik, Michelin nemá o vstup do F1 zájem, pokud nedojde ke změně.

"F1 jde proti naší filozofii," řekl ředitel Michelinu pro závody motocyklů, Nicolas Goubert, v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "13" pneumatiky nepoužívá žádné silniční auto. Navíc podávají svoji nejlepší výkonnost po dobu pouhých 10 kol. 


O 13" pneumatiky nemají Francouzi zájem

To není to, co bychom chtěli. Nemyslím si, že by se Michelin přihlásil do tendru FIA. Raději preferujeme účast v MOTO GP."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy