Smedley: Nudné strategie se vyplácejí

Smedley, Rob | foto: Williams F1 Team

Rob Smedley, šéf traťových operací Williamsu, se rozpovídal na téma, proč Williams nezkouší zajímavější strategie, které by mu třeba mohly přinést dlouho očekávané vítězství.

"Raději budeme dojíždět na stejných příčkách a sbírat body než se nahánět za duhou a myslet si, že nám osud přinese skvělý výsledek," prohlásil Rob Smedley pro Autosport.com.

"A právě tohle jsou ty body, teď leží na stole a čekají, až si je vezmeme, a my si pro ně dojedeme, to je nejlepší zlepšení, jaké za poslední dobu Williams udělal. A taky to je důvod, proč má Williams tendence jezdit nudné závody."

"Myslím, že se tým zlepšil ve způsobu, jakým funguje; teď se snažíme vymáčknout vše z potenciálu vozu. Stali jsme se dobrou skupinou lidí, která vykonává dobrou práci. Normálně získáme ty body, co jsou nachystány na stole."

Možná i proto se vrátil k závodu v Kanadě v minulém roce, kdy měl Massa na dosah pódium, ale nakonec kolidoval s Pérezem v posledním kole.


Loni měl Williams sezónu rozjetou o něco lépe (foto: Williams F1 Team)

"Možná v Kanadě minulého roku jsme měli problémy s dojetím do cíle. Felipe Massa měl nehodu, což nás, nedostalo do nejlepší pozice."

"Ale jsem si jistý, že pokud letos budeme mít v Kanadě nějakou zajímavou šanci, skočíme po ní!" zakončil s optimismem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy