Tost: Rok navíc u Toro Rosso by Kvjatovi prospěl

Kvjat, Daniil | foto: Infiniti

Daniil Kvjat u Red Bull prožil náročný začátek sezóny. Podle šéfa Toro Rosso, Franze Tosta, za to ale může spíše nedostatek ujetých kilometrů a smůla na techniku než nedostatek talentu.

Mladý Rus zaznamenal první slušnější výsledek až v posledním závodě v Monaku, kde dojel čtvrtý. Do té doby dojel nejlépe devátý. Na svém kontě má po šesti úvodních podnicích 17 bodů, zatímco jeho týmový kolega jich nasbíral o 18 více. V kvalifikacích s ním prohrává 1:5, přičemž se jeho průměrná ztráta pohybuje kolem 0,36 sekundy a obvykle startuje o 3,5 pozice za Danielem Ricciardem.

Podle Tosta došlo k povýšení do Red Bullu na místo Sebastiana Vettela zřejmě příliš brzy, svůj talent ale prokáže. Na jeho horších výkonech se letos podepsala i série problémů s motorem: "Daniil je velmi šikovným pilotem. Samozřejmě si myslím, že by mu další rok u Toro Rosso pomohl, aby byl na Red Bull co nejlépe připravený."

"Ale Red Bull letos o šampionát nebojuje, což je jiný příběh. I přesto odvádí poměrně dobrou práci. S jeho jízdním stylem nejsou potíže, jeho hlavním problémem je to, že zaznamenal mnoho technických poruch, že s autem nemohl testovat, protože bylo velmi nespolehlivé."

"Proto ho nemohl řádně nastavovat, nemohl růst jeho důvěra - a to pak není jednoduché. Jsem přesvědčený o tom, že kdyby ujel dostatek kol a získal důvěru v auto a v nastavení a vše by klapalo, že by předváděl velmi dobrou výkonnost," pokračuje šéf Toro Rosso.


Daniil Kvjat má letos smůlu na techniku, podle šéfa Franze Tosta by mu ale další rok u Toro Rosso jenom prospěl (foto: Infiniti Red Bull)

S Ricciardem podle něj tvoří dobrou dvojici: "Zvenčí vypadají, že jsou velmi odlišní ale chování, když sedí u stolu s inženýry, mají celkem podobné. Oba jsou velmi soustředění. Oba jsou pilnými pracovníky, a pokud dostanou dobré, konkurenceschopné auto s konkurenceschopnou pohonnou jednotkou, tak oba mohou vyhrávat závody."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy