FIA spouští tendr, hledá další tým pro příští sezónu F1

Nasr, Felipe | foto: Sauber Motorsport AG

FIA chce dále vylepšit startovní rošt v F1 přidáním dalšího týmu. Mezinárodní automobilová federace spustila tendr, který má najít tým, který vstoupí do F1 od sezony 2016 nebo 2017.

Na konci loňského roku zachvátila svět F1 panika, když padl tým Caterhamu a Marussia-Manor přežil jen tak tak. FIA v té době začala usilovně hledat nové týmy, které by rozšířily startovní pole. Ve čtvrtek večer FIA oznámila, že se snaží nalákat nový tým, který by v F1 působil dlouhodobě a jehož budoucnost by byla zajištěna.

"S ohledem na udržitelnost a budoucí úspěch MS v F1 FIA otevírá nový tendr, do kterého se mohou přihlašovat konstruktéři, kteří by vstoupili do F1 v roce 2016 nebo 2017," stojí v oficiálním prohlášení, které bylo vydáno.

"Dlouhodobé zájmy sportu rozhodnou o tom, který kandidát bude vybrán." FIA kritéria zřejmě veřejně neoznámí - uchazeči, kteří projeví zájem o vstup do F1 před 30. červnem je obdrží přímo od FIA.


Pole se má rozrůst, avšak nástup do sezony 2016 je poměrně šibeniční (foto: Scuderia Ferrari)

U týmů se budou hodnotit technické schopnosti a zdroje stáje, možnosti financování projektu v F1, zkušenosti a hodnotu, kterou F1 přinese. Rozhodnutí pak má padnout do 30. prosince tohoto roku. Garance žádného dodatečného vstupu ale není.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy