Massa kritizuje "nebezpečného" mladíka Verstappena: "Zkušenost se v F1 počítá"

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa ostře kritizuje nejmladšího pilota Formule 1, Maxe Verstappena, který včera při pokusu o předjetí na cílové rovince narazil do Romaina Grosjeana, a poté skončil ve svodidlech.

"To, co se stalo, bylo velmi nebezpečné. Ukazuje to, že zkušenost se zřejmě v F1 počítá. A myslím si, že tento druh nehody nás učí to, že by to měli lépe řídit, protože to bylo hodně nebezpečné. Měl štěstí, že se nezranil, protože při tom, co se událo, se mohl zranit velmi vážně," hodnotí Massa včerejší incident, po kterém na trať v Monte Carlu vyjel safety car.

Verstappen podle něj nebyl dostatečně blízko na to, aby se mohl pokusit o předjetí: "Abych byl upřímný, nebyl v pozici pro předjetí, nebyl ani blízko tomu, aby šel na vnitřek. Byl pozadu, takže to, co se přihodilo, bylo příliš. Musíte se snažit o předjetí, když je to možné, ne když je to nemožné. A obzvlášť na trati, jako je tato."

Šéfové F1 by měli vážně přemýšlet o následcích, které vyvodí z Verstappenovy nehody. "Upřímně si myslím, že to pro něj bylo velmi nebezpečné, protože mu je sedmnáct. Pokud by se zranil, pak by o tom všichni mluvili.

Řekli by, proč dávat licenci klukovi, kterému je sedmnáct a takhle jezdí? Ale není zraněný, takže jsou všichni spokojení. Měli by dělat věci lépe," dodává Massa, jenž ve Velké ceně Monaka skončil mimo body na patnáctém místě.

Video z nehody najdete pod článkem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy