"Lewis si v Monaku zasloužil vyhrát," soucítí Rosberg

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg přiznává, že má po vítězství v Monaku smíšené pocity. Se svým největším soupeřem a týmovým kolegou zároveň, s Lewisem Hamiltonem, soucítí.

Mercedes rozhodnutím povolat Hamiltona do boxů v závěru Velké ceny Monaka po výjezdu safety caru daroval výhru Rosbergovi. Ten uznává: "Lewis odvedl skvělou práci a zasloužil si vyhrát, moc dobře si to uvědomuji. Na druhou stranu - vítězství je vítězství. Štěstí hraje ve sportu tak velkou roli!"

"Hodně s Lewisem soucítím, protože vím, jak hrozný den to je pro něj po tak skvělém víkendu. Přijít o něj tímto způsobem, to fakt bolí. Mám pro to velké pochopení, cítím to," pokračuje Rosberg, který si v závěru pohlídal vítězství před druhým Vettelem, který také nezajel do boxů.

Rosberg vyhrál v Monaku potřetí za sebou a v šampionátu stáhl svou ztrátu na Hamiltona na 10 bodů: "Opravdu na to nemyslím. Samozřejmě, že to je dobré, zkrátka si ale užívám vítězství."

Náhlým obratem v závěru byl sám hodně překvapený. "Říkal jsem si: 'Kam zmizel?' Pak se mi zdálo, jako by se Mercedes a Ferrari za mnou srazili koly. Nechápal jsem, co se tam děje. Až pak jsem se dovtípil."


Pódium v Monaku a rozporuplné pocity u Mercedesu (foto: Pirelli)

O svém vítězství i tak pochyboval: "V tom čase jsem si myslel, že Lewis vyhraje, protože vyjel na čerstvých super-měkkých pneumatikách, zatímco my jsme byli na ledově studených, 40 kol starých tvrdých pneumatikách, na nichž to bylo ohromně těžké nenarazit do zdi, protože to bylo na trati fakt zrádné. Byl jsem si jistý, že vyhraje, ale rychle se zahřály a já jsem mohl zajíždět dobré časy na kolo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy