Minardi v Indianapolis rok za rokem

Minardi | foto: Minardi F1 Team

Malý italský tým neprožívá vůbec snadné období a v Indianapolis se mu navíc nikdy nedařilo.

GP USA se bude letos konat na moderním okruhu již popáté za sebou. Vůz týmu z Faenzy se sice objevil v jednom okamžiku za dramatických okolností na 3. místě, ale jinak se dá říci, že díky tradičně nejslabším a nejstarším motorům ve startovním poli a nejdelšímu úseku pod plným plynem, je bilance stáje právě na tomto okruhu z dlouhodobého hlediska nejslabší.

V roce 2000 startovali jak Gene, tak Mazzacane z poslední řady roštu. Mazzacane byl oním třetím jezdcem v závodě, ale s poruchou předčasně odstoupil. Gene skončil na místě dvanáctém.

O rok později sice nadějný Alonso zajel 17. čas v kvalifikaci a porazil Villeneuva s BAR, Bernoldiho s Arrowsem a Engeho ve voze Prost, ale spolu s Yoongem oba pro technické problémy závod nedokončili.

V roce 2002 Mark Webber pokořil v kvalifikaci jen svého kolegu Yoonga a Miku Sala s Toyotou, ale znovu do cíle nedorazil ani jeden jediný vůz.

Při loňské GP USA oba jezdci cílový praporek spatřili a byl to dosud nejlepší výsledek týmu v Indianapolis. Verstappen skončil 10. a 11. byl jeho kolega Kiesa.

Letos zatím opanují oba piloti Bruni a Baumgartner poslední startovní pozice startovního roštu, nedá se tedy očekávat, že by byla změna standardu stáje v případě Indy příliš pravděpodobná...


Foto: Minardi F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy