Ricciardo: Rychlejší F1 odmění špičkové jezdce

Ricciardo, Daniel | foto: Infiniti

Daniel Ricciardo si myslí, že zrychlení času na kolo oddělí dobré jezdce od zbytku pole, což by podle něj ocenili i fanoušci. Dále by uvítal, kdyby se zvýšil hluk monopostů.

"Myslím, že závodní rychlost musí být navýšena," prohlásil Ricciardo pro Motorsport. "Z fyzické stránky víte, že závody nejsou jednoduché, jsme zpocení a po vylezení z auta se cítíme, jako bychom odešli z posilovny - ale myslím, že by to měla být ještě větší zátěž, což by byla mnohem větší výzva."

"Když zrychlíte o 3 vteřiny na kolo na trati jako Monako, vše je pro vás mnohem rychlejší, a to mentálně, fyzicky i co se koncentrace týče. V takovém případě byste viděli oddělení top jezdců od, řekněme, těch dalších. Ti kluci, co opravdu umí jezdit, by byli skutečně rychlejší."

"Co se týče zvýšení hluku, z jezdeckého úhlu pohledu v tom nevidím problém, myslím, že bychom to všichni chtěli. Stejně tak bychom chtěli jezdit rychleji, ale to by chtěli i fanoušci," zakončil svůj rozhovor Ricciardo zamyšlením nad atraktivitou současné F1.


Jak ještě zatraktivnit F1? (foto: Infiniti Red Bull)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy