Ve středu dopoledne při testech nejrychlejší Wehrlein, Marciello tvrdě havaroval

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

BARCELONA - 2. DEN SEZÓNNÍCH TESTŮ; Dopoledne zajel nejrychlejší kolo Pascal Wehrlein s Mercedesem. Tvrdou havárii hned ráno prožil se Sauberem Rafaelle Marcielo.

Wehrlein zaostává o více než 2,2 sekundy za včerejším rekordem Rosberga, ve středu to ale na vedení po dopolední části stačí. Mladý Němec absolvoval slušných 73 kol - téměř 400 km.

Druhá příčka patří Palmerovi s Lotusem, třetí Buttonovi s McLarenem, který zde testuje nové díly pro zlepšení mechanické i aerodynamické stránky vozu a pracuje na ověření korelace s aerodynamickým tunelem a CFD.

Nejvíce kol má zatím na kontě Gutiérrez s Ferrari: 31. Mexičan dnes vystřídal Marciella, který měl testovat se Sauberem - žel ve čtvrtém kole půl hodiny po zahájení testů vylétl v třetí zatáčce a narazil do bariéry. Naštěstí se mu nic nestalo a těsně před obědem znovu vyrazil na trať.

Bez času zůstávají Pierre Gasly, jenž po včerejšku přesedlal z Toro Rosso na Red Bullu, a Alex Lynn s Williamsem.

Výsledky dopolední části (13:00 hod)

Týmy v těchto dvoudenních testech musí dle nových pravidel dát vždy jeden den šanci nováčkům, tedy pilotům, kteří absolvovali maximálně 2 velké ceny. V Barceloně se jezdí od 9 do 18 hod s hodinovou obědovou přestávkou.


Fotografie ze sezónního testu v Barceloně najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy