Michelin má zájem o návrat do F1, pokud se změní pravidla. Jaké má podmínky?

Michelin | foto: Michelin / DPPI

Francouzský výrobce pneumatik má zájem vrátit do Formule 1 poté, co z ní na konci sezóny 2006 odešel.

"Jsme vůči tomu otevření, ale máme určité podmínky. Formule 1 musí změnit svá technická pravidla. Pneumatika musí být znovu spíše technickým objektem než nástrojem pro atraktivní podívanou," říká pro Autosprint Pascal Couasnon, sportovní ředitel Michelinu.

"Chceme 18" pneumatiky, které budeme používat ve Formuli E a brzy také v dalších sériích. Pokud Formule 1 vezme naši nabídku v potaz, pak jsme připraveni a velmi ochotni se vrátit. Pokud věci zůstanou takové, jaké jsou, pak zájem nemáme. Podáme tedy přihlášku, pak to bude na Ecclestoneovi a FIA, zda ji přijmou či nikoliv," pokračuje zástupce Michelinu.

Francouzský výrobce tedy po velké změně ve filozofii, které se v F1 týkají pneumatik: "Měly by mít stabilní výkonnost a úroveň přilnavosti. Není normální, aby piloti po několika kolech říkali: 'Musím zpomalit, abych šetřil pneumatiky.' Tak by to být nemělo."


Michelin požaduje v F1 změnu pravidel týkajících se pneumatik (foto: Pirelli)

"Dnešní jezdci F1 nemůžou ukázat svůj talent, protože jim to pneumatiky neumožňují. K tomu dochází tehdy, když máte pouze jednoho výrobce a žádnou motivaci ke zlepšování. Pokud ale existuje zajímavá pravidla, pak svůj produkt musíte vyvíjet, i když jste jediným dodavatelem," naznačuje Couasnon možnost vrátit se také jako výhradní dodavatel obutí - tedy v roli, v níž v současné době působí Pirelli.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy