Odejde Alonso z F1? Piquet: "Je ve špatný čas na špatném místě"

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Nelson Piquet junior si myslí, že je Fernando Alonso frustrován situací u McLarenu. Proto by pochopil, kdyby se jeho bývalý kolega z F1 stáhl.

Bývalý týmový kolega Alonsa, Nelson Piquet, by rozuměl tomu, kdyby Fernando Alonso vzhledem k slabé formě McLarenu po sezoně z F1 odešel. Pozdější návrat však nevylučuje. "Pochopil bych, kdyby odešel z F1," řekl Brazilec pro 'BBC'. "Nevyloučil bych, že by si dal rok nebo dva pauzu a pak by se vrátil."

Piquet jezdil v sezonách 2008 a 2009 po boku Alonsa v týmu Renault. Podle něj současná situace Španěla hodně trápí. On jej ale stále považuje za nejlepšího pilota ve startovním poli, i když to momentálně není kvuli problémové pohonné jednotce moc vidět: "Je to frustrující. Jste nejlepší a bojujete jen o devátá a desátá místa."

Po pěti letech u Ferrari, kdy se Alonso marně snažil vybojovat svůj třetí titul mistra světa, přešel letos jezdec k McLarenu-Hondě, kde chtěl navázat na úspěšná 80. a 90. léta. Podle Piqueta ale měl ke změně týmu i jiný motiv.


Piquet v nechvalně proslulé VC Singapuru 2008 před Alonsem (foto: Lotus F1 Team)

"Myslel si, že přestup k McLarenu bude dobrý. Určitou roli hrál také plat." Zatím se ale nezdá, že šlo o povedený přestup. Jeho nástupce, Sebastian Vettel, už dokáže vyzvat Mercedesy a jeden závod dokonce vyhrál, Alonso se trápí na chvostu pole. 

Není to přitom poprvé, co po přestupu do jiného týmu zažil Alonso krok zpět. V roce 2007 bojoval Fernando s McLarenem do posledního závodu o titul, po neshodách s týmem a Hamiltonem odešel zpět do Renaultu (odkud do McLarenu přišel), což byl výsledkově krok zpět. "Určitě mu vadí, že už podruhé opustil tým, který si nakonec vedl dobře. Není to jeho chyba. Je prostě ve špatný čas na špatném místě. To se může stát."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy