Lotus: Budoucnost F1 mají v rukou velké týmy, ty malé a střední musí poslouchat

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Podle Lotusu situace v F1 není vůbec dobrá, protože menší týmy nemají šanci se podílet na vedení série, což je problém hlavně v oblastí financí, kde si velké týmy mohou rozhazovat miliony dolarů.

"Střední a malé týmy musí poslouchat, co jim je nařízeno," uvádí šéf Lotusu, Frederico Gastaldi, pro Motorsport.com. "Nesnažím se vám dát diplomatickou odpověď, je to pravda.

"Minulý rok jsme se snažili říkat jiné věci, když jsme měli šanci, že se dostaneme do Strategické skupiny, ale nic se nestalo. Musíme porozumět tomu, co chtějí dělat [větší týmy], potom o tom můžeme mluvit a můžeme se tomu přizpůsobit."

Gastaldi pokračoval tím, že nejen větší týmy, ale i Bernie Ecclestone jim někdy říká, co mají dělat - například v otázce levnějších motorů pro menší a střední týmy: "Když Bernie [Ecclestone] rozhodne, že to je reálné, tak to tak i bude."

"Kdybychom všichni měli stejný motor, bylo by to ideální, ale musíme přijmout vše, co se po nás chce, a musíme pochopit, jak se po nás chce, abychom hráli tuto hru. Každopádně musíme najít řešení finančních problémů, protože jsme v trablích. Nicméně na nikoho neukazujeme prstem."


Menších a středně velké týmy se musí podřídit přání těch větších (foto: Lotus F1 Team)

"Jen se potřebujeme posunout dopředu a mít konkurenceschopnou sérii. Momentálně je největším problémem motor kvůli nákladům, ale je na každém týmu, jak se vypořádá se svými financemi," zakončil rozhovor zástupce šéfa týmu Lotus.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy