Massa: Nižší rozpočet Williamsu se začíná projevovat

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Podle Felipeho Massy se letos začíná projevovat nižší rozpočet Williamsu, který pomalu ztrácí svou konkurenceschopnost.

V závěru loňské sezóny byl Williams druhým nejrychlejším týmem a poháru konstruktérů dokázal porazit i Ferrari. V letošním roce chtěl být blíže Mercedesu a občas s ním bojovat o vítězství, místo toho se ale jeho ztráta prohloubila a pravidelně jej porážejí i rudé vozy z Maranella.

"Pokud máte dva týmy, které správně pracují, ale jeden z nich má zároveň dvojnásobný rozpočet, pak to dělá rozdíl," poukazuje Massa na nižší rozpočet britského soukromého týmu oproti těm, které jsou zajišťovány automobilkami.

"Pokud máte tým, který se z různých důvodů trápí, pak peníze hrají menší roli, ale když oba s poznáním dobře pracují, pak je to fajn mít co nejvíce peněz. To je jasné," pokračuje brazilský závodník.

Williams je nyní na třetím místě v šampionátu a na druhé Ferrari ztrácí po třech závodech 31 bodů. Podle Massy se tento víkend v Bahrajnu tento rozdíl může ještě zvětšit: "V Malajsii se vše týkalo zadních pneumatik a oni závod vyhráli. Zde jde o další trať, kde jsou ty zadní mnohem důležitější než přední."


Williams musí pokračovat v tvrdé práci, letos je až za Ferrari (foto: Williams F1 Team)

"V Číně se to hodně točilo kolem předních pneumatik a oni [Ferrari] měli přesto dobrou rychlost. Myslím si, že na odlišném druhu trati prokázali, že jsou v závodě silní. Proto si myslím, že nesmíme polevit v práci a poznávání vozu a že se musíme pokusit o zlepšení.

Je ale také pravdou, že jsme v šampionátu třetí, takže na začátku sezóny nejde o úplnou katastrofu. Je správné říct, že jen musíme zjistit, zda můžeme s Ferrari bojovat, protože Mercedes už je daleko. Ale Ferrari tak daleko jako Mercedes není," dodává Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy