Button: McLarenu by letos nepomohl ani lepší motor. Co vozu MP4-30 schází?

Button, Jenson | foto: McLaren

Motor Honda není podle Jensona Buttona jediným problémem letošního monopostu MP4-30, který se musí zlepšit ještě v mnoha oblastech.

I když se stáj z Wokingu stále trápí s pohonnou jednotkou, kterou Honda kvůli spolehlivosti neprovozuje se sníženým výkonem, podle Buttona by jim nepomohlo, ani kdyby byla mnohem silnější. McLarenu totiž schází přítlak.

"Stále se musíme zlepšit v mnoha oblastech. Stále máme velmi nízký přítlak. Efektivita vozu a ovladatelnost jsou dobré, ale stále nám schází přítlak. Ale víme o tom. Když to máte takhle, pak je základ velmi dobrý, protože ho přítlak můžete začít přidávat," tvrdí britský pilot.

"Doufám, že se nám to v příštích několika závodech podaří. Samozřejmě, že kdybychom měli vyšší výkon, pak bychom byli konkurenceschopnější, ale stále by to nebylo dost na to, abychom byli vpředu. Existují tedy oblasti, ve kterých se musíme zlepšit. Každá oblast vyžaduje zlepšení," hodnotí Button letošní balík McLarenu.

Přesto zůstává optimistou a věří, že McLaren za tři týdny ve Španělsku dosáhne významného pokroku, protože má větší prostor pro zlepšení než jeho soupeři.

"Když cítíte, že nemáte přítlak, pak si u vozu všímáte více problémů. Když přítlak přidáte, tak to ty problémy částečně zakryje. Určitým způsobem to je tedy dobré, když na ty problémy přijdete a pracujete na nich. Když pak máte přítlak, máte je vyřešené a z jeho navýšení máte obrovský užitek."


Motor podle Jensona Buttona není jediným problémem McLarenu,
vozu totiž stále schází hodně přítlaku (foto: McLaren)

"Vyžaduje to čas, ale já věřím, že můžeme získat více, než lidé kolem nás. Myslím, že v Barceloně uvidíme velký pokrok," těší se Button, kterého ale ještě před tím čeká tento víkend závod v Bahrajnu. McLaren tam ale kvůli konfiguraci okruhu v Sákhíru očekává jen menší zlepšení (více zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy