Renault: V příštích šesti týdnech nebudeme mít řešení pro naše problémy

Verstappen, Max | foto: Scuderia Toro Rosso

Cyril Abiteboul řekl, že Renault má plán vývoje motorů pro celou sezonu, takže své problémy nevyřeší v nejbližších šesti týdnech.

Poté, co měl Renault problémy se spolehlivostí v Austrálii, se velké problémy ukázaly i v Číně. Ricciardo musel měnit motor před kvalifikací a Kvjata s Verstappenem postihly velmi podobné problémy v závodě. Už během závodu se objevila informace, že Renault o možnosti podobných poruch mohl vědět při tvorbě původního designu motoru.

"Renault jako firma se vždy přihlásí, pokud způsobí nějaký problém. Teď tato situace nastala," řekl Cyril Abiteboul pro Canal +.

"Motor není nic, co byste mohli změnit přes noc po jednom špatném závodu. Máme plán pro použití vývojových žetonů pro celou sezonu, takže bychom neměli zbytečně spěchat, protože bychom neměli dělat unáhlená rozhodnutí, která by nebyla vhodná v dlouhodobém měřítku."

Renault měl dle francouzských médií v Číně problém s konstrukcí pístů. Cyril Abiteboul každopádně připustil, že v nejbližších šesti týdnech nebude představeno řešení pro problémy s motorem.


budou se v Bahrajnu problémy Renaultu opakovat? (foto: Infiniti Red Bull)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy