Rosberg reaguje na kritiku: Proč pomalu jedoucího Hamiltona nepředjel?

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Nico Rosberg vysvětluje svá obvinění týmového kolegy Lewise Hamiltona, který ovládl Velkou cenu Číny.

Německý pilot si stěžoval, že jej Hamilton zbytečně pomalou jízdou dostal do ohrožení ze strany za ním jedoucích vozů Ferrari. Brit se však hájí tím, že se snažil šetřit pneumatiky a že jej zajímá vlastní výsledek, nikoliv závodní strategie jeho týmového kolegy, který je pro něj také soupeřem (více zde).

Na sociálních sítích si za to vysloužil velkou kritiku za to, že "brečí" místo toho, aby něco předvedl na dráze. Jiní se ptali, proč Lewise nepředjel, když podle něj jel pomalu. Rosberg na kritiku zareagoval sérií videoblogů, prostřednictvím kterých na některé dotazy odpověděl.

"Říkáte, že naříkám? Respektuji váš názor. Budu na to myslet a snažit se prokázat respekt tam, kde to bude na místě," uvádí pilot Mercedesu.

"Proč jsem nezaútočil? Chápu, proč se na to ptáte, protože to možná není tak jednoduché z venčí pochopit. Důvodem je to, že jsem se během prvního stintu pokoušel zaútočit a zkrátka to nefungovalo - dosáhl jsem pouze toho, že jsem si zničil pneumatiky.

Ve druhém stintu nemělo smysl, abych to udělal znovu, protože Vettel byl hned za mnou. Já bych si své pneumatiky opět zcela zničil a Vettel by dostal opravdu dobrou příležitost k tomu, aby mě předjel," vysvětluje Rosberg.


Nico Rosberg si uvědomuje, že v Bahrajnu musí odvést lepší práci
už v kvalifikaci (foto: Daimler AG)

"Má jediná šance na vítězství, na boj s Lewisem nebo na pokus o předjetí, by přišla ke konci závodu. A k tomu jsem se propracovával. Po závodě to bylo velmi intenzivní, ale měli jsm velmi dobrou schůzku a diskusi. Zazněla spousta konstruktivní kritiky a teď je to pro všechny věcí minulosti.

Nejhorší částí víkendu byla prohra s Lewisem v kvalifikaci - to mě dostalo nejvíce. Je to na mě, abych byl příště o pět setin rychlejší," uznává Rosberg, který před čtvrtým závodem sezóny na Hamiltona v šampionátu ztrácí 17 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy