Rosberg kope kolem sebe: "Hamilton jel zbytečně pomalu!"

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg obvinil Lewise Hamiltona ze zbytečně pomalé jízdy, čímž mu měl pokazit závod v Číně.

Nico Rosberg na tiskové konferenci po závodě v Číně zuřil a to ačkoliv s Mercedesem získali další double. Z vítězství se však radoval jeho týmový kolega. "Ty nevíš, jaké to je být druhý, nikdy jsi to nezažil," zavtipkoval na pódiu při rozhovoru s bývalým atletem a olympijským vítězem na 400m překážek Edem Mossem.

Na tiskové konferenci už mu příliš do smíchu nebylo, podle něj mu totiž Hamilton zkazil strategii tím, že jel zbytečně pomalu. Už během závodu týmu do rádia oznámil. "Když ho dojedu, zničím si pneumatiky, to je ten problém."

Hamilton popsal situaci následovně: "Nekontroloval jsem jeho závod, ale svůj. Byl skvělý, jsem spokojen. Před závodem jsem si myslel, že to bude těsnější. Věděli jsme, že Ferrari má dobrou rychlost a dobře pracují s pneumatikami, což bylo naším hlavním úkolem. Já se staral o sebe, Nico nebyl během závodu hrozbou."

Na to Nico reagoval: "Je zajímavé slyšet, že jsi myslel s rychlostí jen na sebe. Rozhodně to ovlivnilo můj závod, protože jsi jel možná zbytečně pomalu na začátku stintů a to znamenalo, že mě dojel Sebastian a umožnilo mu to dřívejší zastávku v boxech a snažit se mě předjet. Byl jsem Sebastianovi zbytečně blízko a to mě ve výsledku stálo čas," stěžoval si Rosberg.

Hamilton na to odpověděl jen tím, že není jeho prací starat se o Nicův závod a že má za úkol dojet do cíle co nejrychleji a záměrně nikoho nezpomaloval. Rosberg to však vidí jinak.


Dávní kamarádi, nyní velcí rivalové (foto: Daimler AG)

U Mercedesu tak budou opět muset řešit napětí mezi oběma svými piloty. Nicméně Rosberg ukázal, jak moc je frustrovaný tím, že Hamiltona nedokáže porazit. Bývalý šampion Damon Hill to okomentoval:

"Jiný závodník Mercedesu jménem Juan Manuel Fangio uvedl, že cílem je vyhrát s co nejnižší rychlostí a myslím, že by tak byl dnes na Lewise pyšný, protože přesně udělal, co musel a měl vše pod kontrolou. Myslím, že Nico během víkendu dvakrát ukázal frustraci a vztek tím, že si našel někoho jiného, koho může obvinit a začíná vypadat slabě." Co k tomu dodat?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 63 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy