Villeneuve: Dobrá rychlost Ferrari - špatná zpráva pro Rosberga, může být obětován

Villeneuve, Jacques | foto: Williams F1 Team

Bývalý mistr světa F1, Jacques Villeneuve, je toho názoru, že dobrá rychlost Ferrari při dlouhých výjezdech během pátečních tréninků může znamenat špatnou zprávu pro Nica Rosberga.

Současná situace v šampionátu je následující: Vede Lewis Hamilton o 3 body před Sebastianem Vettelem, o dalších 7 bodů zpět je Nico Rosberg. Se silným Ferrari v zádech se totiž dle Jacqua Villeneuvea může stát, že bude Nico Rosberg obětován ve prospěch týmu například při volbě strategie.

"Je to špatná zpráva pro Nica, protože za této situace už tým nedovolí svým jezdcům, aby mezi sebou volně bojovali. To tedy bude špatná zpráva i pro nás všechny ostatní," říká Kanaďan pro 'motorsport.com'. V Malajsii tým povolal oba své jezdce najednou do boxů, z čehož vyústila ztráta pro Rosberga.

"Je zřejmé, že pod tlakem tým nejednal správně. Podařilo se jim získat všechny stratégy, které dříve mělo Ferrari, a jejich strategie kompletně odešla. Snaží se být fair k jezdcům. Nikdy byste ale nezastavili oba jezdce tak, jak to udělali oni. Teď se tedy zřejmě rozhodli, že už nebudou tak fair ke svým oběma jezdcům a budou dělat to, co je třeba, aby vyhráli."

Ferrari udělalo správnou změnu
Příchod Maurizia Arrivabeneho do čela Scuderie vnímá bývalého mistr světa F1 velmi pozitivně. "Udělali správnou změnu. Je velmi otevřený a lidský. Toto jste od Ferrari nikdy nevídali. V prvních dvou závodech byli otevření a měl jsem pocit, že nám nelžou. Přesně nám říkali, co se děje. Všechna ta energie, a ta přišla s příchodem Vettela, jim pomáhá ve výkonnosti. Jsou uvolnění."


Jacques ve své mistrovské sezoně na Hungaroringu (foto: Williams F1 Team)

Pomoc Kimimu Räikkönenovi
Dle Jacqua příchod Sebastiana Vettela pomohl i druhému jezdci týmu, Kimimu Räikkönenovi. Toho vloni zcela převálcoval Fernando Alonso: "Pomáhá to i Kimimu Räikkönenovi, což je to, co Ferrari potřebovalo. Teď mají dva konkurenceschopné jezdce.

Kimi dokonce začal mluvit do radia, začal pracovat s inženýry... a to je snad poprvé v jeho kariéře. To je velmi pozitivní věc." Dle mistra světa z roku 1997 (titul vyjel v týmu Williams) je tedy budoucnost týmu z Itálie ve skrze pozitivní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy