Vettel: Ferrari musí zůstat ve svých očekáváních v Číně při zemi

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Po vítězství v Malajsii by se Ferrari mělo podle Sebastiana Vettela držet při zemi. Závod v Číně podle něj bude náročnější než ten před dvěma týdny.

"Jsme realisté, pokud jde o to, co můžeme dosáhnout. Chcete potvrdit, že máte silný balík, rychlé auto, ale víte, že Mercedes je ve velmi dobré pozici," uvádí Vettel na čtvrteční tiskové konferenci v Šanghaji.

Na otázku, nakolik byla jeho rychlost v Sepangu reálná, odpovídá: "Před dvěma týdny byla reálná. Nemyslím si, že by Mercedes nebo někdo jiný ubral. Sešlo se několik okolností a my jsme je dokázali využít. Věci mohou být jako na houpačce, chceme být častěji nahoře než dole. V příštích závodech musíme být realističtí."

Relativní pořadí týmů se podle něj stále stabilizuje. Doufá, že Čína potvrdí formu Ferrari a to, že je Mercedesu blíže: "Máme za sebou dva závody a potřebujete další dva, abyste pochopili, jak jste na tom. Máme slušné porozumění auta a cílem je potvrdit to, že jsme v Austrálii byli blízko a v Sepangu dostatečně blízko na to, abychom vyhráli, což je velký úspěch."


Sebastian Vettel před dvěma týdny v Malajsii překvapivě oba Mercedesy porazil
(foto: Scuderia Ferrari)

"Chceme zajistit, abychom se usadili jako tým za Mercedesem, udrželi se pře Williamsem a Red Bullem a zvětšili svůj náskok. Pak bychom rádi dosahovali toho, aby se ztráta na Mercedes neustále zmenšovala," dodává Vettel, který před Velkou cenou Číny na vedoucího Lewise Hamiltona ztrácí jen 3 body.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy