Key: Renault udělal velký pokrok

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Vypadá to, že po nepovedeném začátku sezony, kdy na Renault padala jedna kritika za druhou, se situace uklidnila. James Key si všímá znatelných pokroků s pohonnou jednotkou.

"Musím říct, že Renault udělal obrovský krok v porovnání s Melbourne. Tam bylo hodně problémů, které nás postihly," řekl James Key pro autosport.com. I přes stížnosti může být Key spokojený, protože je jeho tým v poháru konstruktérů před mateřskou stájí.

"Měli jsme tam nějaké problémy s ovladatelností, ale od té doby se hodně snažili, aby nám pro Malajsii dodali pohonné jednotky, se kterými budou naši jezdci spokojení."

"Bylo to lepší než v Melbourne, ale stále to ještě nebylo dokonalé. Potřebujeme udělat ten krok vpřed, protože Ferrari, které udělalo také velký krok vpřed, a Mercedes jsou velmi silní. Ale myslím, že po obtížném víkendu v Melbourne se Renault zotavil velmi efektivně," zakončil Key.

Kromě ovladatelnosti a výkonu se zlepšila i spolehlivost. V Malajsii dojeli všichni čtyři jezdci poháněni Renaultem do cíle, kdežto v Melbourne dojely jen dva vozy - Verstappen do cíle nedojel a Kvjat nedojel ani na start. Technické problémy se neobjevily ani přes velké horko, které všechny trápilo.


V Malajsii si Toro Rosso vyšláplo i na mateřský tým (foto: Red Bull Content Pool) 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy