Verstappen odpověděl hloupým kritikům na trati, míní Tost

Verstappen, Max | foto: Scuderia Toro Rosso

Franz Tost, šéf týmu Toro Rosso, věří, že 'hloupí lidé', kteří kritizovali Maxe Verstappena jako moc mladého pro to, aby jezdil v F1, byli jeho výkony v úvodních dvou Grand Prix umlčeni.

Max Verstappen je nejmladším jezdcem historie - vždyť je mu teprve 17 let. Už se také stal nejmladším jezdcem, který kdy bodoval. A otázku 'Autosportu', jestli už byli kritici mladíka umlčeni, odpověděl Franz Tost, šéf týmu Toro Rosso, takto: "Už v říjnu a listopadu, když jej začali lidé kritizovat, jsem říkal: Odpoví jim na závodní trati.

Odpověď přímo na trati znamená, že hloupí lidí pochopí." Druhý jezdec týmu, Carlos Sainz, dokonce bodoval v obou úvodních soutěžích roku. Podle technického ředitele týmu, Jamese Keye, se oba nechovají vůbec jako mladíci. "Myslím, že si jezdci vedli skvěle i v těžkých podmínkách."

"Oba dělají přesně to, co chceme. Jejich zpětná vazba během závodu o stavu pneumatik je přesně taková, jakou chcete. Člověk nemá pocit, že jsou to nováčci. Ani v pozadí není žádné drama, prostě odvádí svoji práci." Tost dále připustil, že na ně v týmu udělala dojem i pracovní morálka obou jezdců.


(foto: Scuderia Toro Rosso)

"Jsem víc než šťastný s oběma jezdci. Oba odvedli fantastickou práci bez chyb. Jsou otevření novým věcem a chtějí se učit, klidně do noci. Chtějí vědět, co všechno tým dělá, co se na autě změnilo a tak podobně. To jim pomáhá zrychlit. Jejich jezdecké schopnosti jsou velmi vysoké."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy