Alonso pochybuje o tom, že bude Ferrari pravidelně bojovat s Mercedesem

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Fernando Alonso dal dnes opět najevo, že nelituje svého rozhodnutí opustit Ferrari a přidat se k týmu McLaren-Honda. Španěl si i po víkendovém vítězství Vettela myslí, že Mercedes je nejsilnější stájí pole.

"Ano Ferrari se zlepšilo," říká Fernando Alonso. "Ale je to dostatečné na to, aby mohli pravidelně bojovat s Mercedesem? Nemyslím si." Španěl přitom není jediný, kdo si myslí, že stříbrné šípy budou za týden a půl v Šanghaji opět dominovat.

Pat Symonds, technický ředitel Williamsu, si také myslí, že Ferrari v Sepangu vyhrálo z části kvůli štěstí a z části kvůli velkému horku, které na okruhu panovalo. "Jakmile stoupnou teploty, tak Mercedesy začínají mít problémy s pneumatikami. Připomíná mi to jejich problémy z let 2010 až 2013," řekl Pat Symonds.

I samotný Nico Rosberg přiznal, že se jim v Sepangu zrovna nedařilo. "Tento týden se vracím do Anglie, protože se musíme koncentrovat a najít příčinu naší porážky v Malajsii. Rytmus Vettela byl docela děsivý a především absolutně nečekaný. Chtěl bych vědět, proč jsme měli tolik problémů s pneumatikami."


Vloni dojel Fernando Alonso ještě v barvách Ferrari na Sepangu čtvrtý, letos jeho dřívější tým slavil (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy