Red Bull: Vítězství Ferrari je pro F1 dobré

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Přestože Red Bull neprožil v Malajsii nejlepší závod, jeho šéf Christian Horner popřál svému bývalému jezdci Sebastianovi Vettelovi k vítězství, které považuje za dobré pro F1.

Podle šéfa Red Bullu to bylo pro Formuli 1 dobré, že po delší době došlo k porážce dominantního Mercedesu: "Myslím, že to je pro F1 zdravé. Pro nás to nebyl skvělý den, ale pro F1 byl dobrý v tom, že v závodě dokázali Mercedes porazit."

"Ze soukromého pohledu to je skvělé vidět Seba vyhrát. Byl to klasický Sebastian. Dostal se dopředu, pečoval o pneumatiky a postaral se o to, aby dvouzastávková strategie fungovala, zatímco u ostatních to nešlo," vrací se Horner k průběhu Velké ceny Malajsie.

"Samozřejmě, že Ferrari se zdálo být ke svým pneumatikám velmi šetrné za tohoto horka a teplot. Osobně z něj mám radost. Vypadal jako spokojený chlapík," pokračuj Brit, který s Vettelem získal u Red Bullu v letech 2010 - 2013 čtyři jezdecké a čtyři konstruktérské tituly.

Jeho tým si z vývoje posledního závodu může vzít poučení: "Podle mě to dokládá, že je všechno možné. Ferrari odvedlo dobrou práci a věci se mohou rychle změnit. Musíme se jen soustředit na naše problémy a v nadcházejících závodech je vyřešit."


Christian Horner měl z vítězství Sebastiana Vettela radost, i když tentokrát k tomu
nedošlo s vozem Red Bullu (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy