Montezemolo: Ferrari za vítězství v Malajsii vděčí i bývalým šéfům

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Podle bývalého prezidenta Ferrari, Lucy di Montezemola, současné vedení v Malajsii sklidilo jen výsledky práce jeho předchůdců. Práce na současném voze SF15-T totiž byly zahájeny na začátku minulého roku.

"Mám velkou radost. Nečekal jsem, že tým vyhraje tak brzy," uvedl Montezemolo po Velké ceně Malajsie, v níž Ferrari překvapivě porazilo Mercedesy.

Zásluhy na vítězství podle něj ovšem nenese současné vedení v čele s prezidentem Sergiem Marchionem, šéfem týmu Mauriziem Arrivabenem: "Tohle je odměna za tvrdou práci. Na tomto voze byla zahájena v Maranellu v únoru 2014. Ovoce teď nesou ti, kteří Scuderii řídí. K tomuto vítězství možná přispěly drobné chyby Mercedesu, ale také ti, kdo auto a motor minulý rok plánovali."

Podle Jensona Buttona na úspěchu nenese velký podíl ani Sebastian Vettel, jenž během zimy přestoupil z Red Bullu: "Řekl bych, že v tom měl jednoduše štěstí. Je to jedna z těch situací, které vám někdy vyjdou."

Podle Lewise Hamiltona mohlo být Vettelovo vítězství hořkou pilulkou pro Fernanda Alonsa, který naopak Ferrari loni opustil: "Seděl jsem vedle Sebastiana a říkal si: 'Co si asi myslí Fernando?' Mohl to být on. Je to zkrátka zvláštní, jak se věci vyvinou."


Sebastian Vettel po triumfu Ferrari v Malajsii (foto: Scuderia Ferrari)

Španěl však tvrdí, že si odchod z Maranella vůbec nevyčítá a že je nyní u McLarenu spokojený: "Když jsem viděl, jak Mercedes v Austrálii o půl minuty vyhrál, měl jsem o mém rozhodnutí zcela jasno."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 46 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy